tiistai 2. helmikuuta 2010

SaLaTuT PaLjAsTuKsEt osa2

pääsisköhän tällä "kodarilla" ennätystenkirjaan??!

täältä kopperosta hoiellaan siis kymmenen hengen vaatehuolto ja
hyvin toimii!:D(kueiparenpaakaantällähetkelläoo)

kodarin koko on noin 1.5m kertaa 2m, ja toisessa päässä on nuo koneet
ja tuossa vieressä on suihkukoppi.

ei mahu mitään hienoja pyykkikoreja ym. ja likapyykki onkin
vallannu yläkerran aulasta yhen nurkkauksen.

------
kaksosten mahatautiki otti tänään het aamusta takapakkia ja onnille
nousi kuume.saa nähä kuinka käy viikonlopuksi
kaavailtujen synttärien!

malla:)

22 kommenttia:

mimmuli kirjoitti...

Heips, Oikein kivaa helmikuuta sinne. Auts, meillä poika oksensi viimeyön..se ei ole kivaa kun kiertää sitten koko poppon läpi=/ grr. Minusta nämä ovat oikein kotoisia kuvia=) (eteinen ja khh yhtä kaaosta aina meillä.)

Possumamma kirjoitti...

Heh, meil on vielä pienempi kodari (1x2m), josta siitäkin valtaosan vie keskuspölynimuri & ilmastointikone, mut onneksi pyykkiäkin on oletettavasti paljon vähemmän mitä teillä;D Vaan, olen kyllä kiitollinen tuosta pienestä kopistani; on ny luksusta, kun pyykinpesulle on ihan oma tilansa, ettei pyykkikone ole vessan tukkona!! Ja on mulla jo parannusidea pääkopassa muhimassa, mut persaukiselta toteutus vaan kestää & kestää.

Mä uskoisin, että moni mielellään lukis & kattelis tämmöisiä ihan arkisia asioitakin->jos jokaiselle blogistille sais esittää toiveitaan aiheista, niin nää tulis varmastikkin esille sieltä, erikoisesti lapsiperheiden blogeissa. Nää, kun on sitä elämää isolla eellä, johon monen on niin helppo niinsanotusti samaistua.

malla kirjoitti...

possumamma:ok..tajusin...mä inspiroidun ite kuvista missä on silimänruokaa:) täällä meiän kodarissa sitä ei kyllä oo..

PikkuBertta kirjoitti...

Kuule,elämäähän tää on ,eikä mitään tiukkapiposten hommaa.Kyllä sitä saa olla näitä todellisen arjenki kuvia...ei iteltäkään pääse totuus unohtumaan...

Arvaas mitä mie vielä toivoisin kun näitä kuvia tänne laitellaan...nimittäin niitä asunnon pohjapiirustuksia..sais paremman kuvan koko asunnnon pohjista ja sit vielä.Jos sais antaa niitä remppa vinkkejä.Toinen nimittäin näkee asiat eritavalla.Minä olen aina tykännyt paperilla pohjista tehdä suunnitelmat...jotenkin vain kivaa se.
Pitäski heittää vinkiks kaikille,ett pohjapiirustukset näkösälle...

Tohinoita sulla ollu tiistailla,pienten sairastelut ym.ym.Tsemppiä...Hymyillään...:)

malla kirjoitti...

tuija,just eilen mietin,että pitäs laittaa pohojapiirustus tästä talosta! katotaan jos saisin aikaseks ja ei täällä pipo tiukalla ookkaan:) tylsiä kuvia vaan;))

Petra kirjoitti...

Toivottavasti tauti kerkii hävitä!
:) Meillä näyttää "kodinhoitohuone" juuri samanmoiselta, vaikka meillä pestään neljän immeisen pyykkiä. Samassa tilassa wc. Jos ei joka päivä kone laula niin sitten laulaa viikonloppuna yötäpäivää. Ostos listalla edelleen kuivausrumpu, se helepottas kovasti. :) Minusta on ainakin kiva myös näitä puoli kodeista. ja pikkuBertan kanssa samaa mieltä,kiva ois nähä pohjapiirustus teijän huvikummusta! :) Parantumis haleja sinne päin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kiitos ja kiitos.. Ai mistä, no siitä että teiltäkin löytyy remontoimattomia paikkoja. Itse kun miettii onko kenelläkään muulla näin "hidasta" saada kaikkea valmiiksi. Tämähän tekee teidän remontista inhimillisen. Superihmisiksi kun teidät jossain vaiheessa taisin luokitella=)

T. Minna (reippaasti 200 neliön hirsitalon remontin keskellä asustava viiden lapsen, kahden koiran ja kahden aikuisen taloudesta)

MaMMeli kirjoitti...

Musta on ihanaa, kun näytetään toisillemme välillä tätä ihan arkipäivästä elämää. Mun täytyy kans ottaa tässä meidän kodinh. kuvia niin näkyy, että sekasta on vaikka on tilaa vähän enemmän ja lapset isoja.

malla kirjoitti...

no mehän ei olla muuta tehtykään ku REMPATTU koko pienen ikämme eli edellistä pientä 150 neliön rintsua rempattiin ja laajennettiin kymmenen piiiitkää vuotta ja sitte laitettiin se vuokralle ja muutettiin vuosi sitte tähän.neliöitä tässä on n.300 ja huoneita 13,joista on nyt käyty vuojessa läpi seittemän,että kyllä tässä vielä sarkaa riittää.

remontointi on meille elämäntapa:)

malla kirjoitti...

mammeli: EN siis piittaa sotkusta vaan meiän kodari on niin TYLSÄ tässä vaiheessa pelekillä koneilla,että musta oli tyhymää sitä kuvailla;)

Anonyymi kirjoitti...

:) Kiitos Malla kun laitat myös näitä tavallisia ja tylsiä(?) kuvia arjen touhujen keskeltä ja juuri niistä "kodin hermokeskuksista", jotka tuppaa pienemmissäkin perheissä olemaan niitä ikuisia ongelma- ja sekamelskakohteita.

Mutta hattua teille täytyy kyllä nostaa ja pokata päälle, on teillä energiaa,voimia, halua ja ideoita rempata ja sisustaa kaunista ja persoonallista kotianne.Saatte varmasti kaiken ennenpitkää valmiiksi tuolla vauhdilla.

Blogistasi tulee aina hyvä mieli! :)
Siunausta; Salla

Sanna-Mari kirjoitti...

Meiltä löytyy lähestulkoon samanlainen koppero!:D Pienempi kyllä ainaki, sillä masiinat on kätsysti ihan tossa ovensuussa (luukkuja ei siis auki, jos kopperon ovi ei oo auki) ja raskaana ollessa en meinannut mahtua meneen sinne suihkun "puolelle" ollenkaan :D :D

heini kirjoitti...

Voi Malla, musta on ainakin kivaa, että välillä tulee juuri näitä postauksia, jossa kaikki on mullin mallin, tai ainakin heikunkeikun! ;D Sitähän se lapsiperheen elämä tahtoo olla, ja vanhassa talossa asuminen myös. Lapset ja suuri perhe teettää sotkua ja pyykkiä, vanha talo remonttia.
Ja hyvänen aika, vuodessa seitsemän huonetta! Hirmuinen tahti, saatte aivan varmasti unelmienne talon vielä valmiiksi, ja siittä tosiaan tulee upea. Sitä se on jo nyt, vaikka joka nurkka ei olekkaan vielä valmis, ja tiptop kuossissaan. :)

Voimia teille mahataudin selätykseen! Me taistelimme sitä vastaan viime viikolla, ja jouduimme käymään sen läpi jokainen. Toivottavasti te selviätte helpommalla! :)

Ai niin, ja kerrassaan ihana leipuri teillä on! <3

Ja iso kiitos vielä ihanasta paketista! <3 Kuvia löytyy mun blogista, laitoin myös linkin tänne. :)

-Heini-

Viivu kirjoitti...

Ihanan kotosa tuo vaatemykkyrä lattialla! Edelleen muuttasin teille!

Laura kirjoitti...

heippa!:) kiva tosiaan kun laitat "karu totuus :) "
kuviakin... mut vau mikä mamma sä oot.. mulla meinaa jo itku päästä välillä 5 hengen pyykkien kans ja pienen eteisen kans... sulla on niin hyvä asenne!:)
oooh, onpa teillä iso talo! no onhan iso perhekin... sanopa sinä onko se totta, kun mä haaveilen hirveästi laajennuksesta, meidän talo on aika pieni ja epäkäytännöllinen.. että siis onko helpompaa pitää koti siistinä, kun on enemmän tilaa, vai paljon kovempi työ, kun on enemmän mitä siivota... kun kaikki mulle hokee, että ei kannata laajentaa, sitten on enemmän siivottavaa... :s
ihana muuten sun pikke leipuri.... :)))))
toivottavasti maha tauti menis jo ohi!!! se on kyl kurjaa... :( voimia! :)

Lisay kirjoitti...

Meidan kodari on viela pienempi ja mika hassuinta,pesukone ja kuivuri ei mahtuneet kapeasta ovesta sisaan,joten ne joutui pakosta laittaa kylppariin.
Juuri tanaan katsoin sinne pyykkikorin taakse,mika lika ja poly siella oli.Jos haluaa siivota joka nurkan kunnolla,joudun tyhjentamaan koko huoneen ja sitten roiskitaankin vetta oikein kunnolla seinista lattiaan.Lattian rajassa on pieni reika,josta likavesi valuu naapureiden ikkunoiden takaa pihakivetykselle.Tama on ihan yleinen tapa taalla...

Anonyymi kirjoitti...

voi kun ihanaa kun muillakin on tollanen pyykkiläjä!!! hihih. etten oo siis ainoa! no joo, onhan teillä enemmän henkilöitäkin!!!! mäkin oon joskus ajatellut että ois kiva nähdä teidän pohjapiirros, kun kerranki tsiikailin näitä sun kuvia ja yritin hahmottaa et mikä huone nyt olikaan sen ja sen huoneen vieressä ym. :)

ja ps. haaste mun blogissa (toivottavasti et oo kerennyt jo saada sitä) :)

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Paranemisia pikkuisille!!! <3

Kikke kirjoitti...

Ihanan kuulla ja nähdä tosiaanki,ettei muillakaan remppaus koko talon osalta suju ihan yhtäkkiä ja tuosta vaan.Meillä ainaki niiiiiiiiin ikuisuuden taitaa viedä tää homma.Vaan ei se auta muu ku siihen tottua ja hyväksyä,että pikku hiljaa.Repen työajat,rahatilanne ym.ym ne aina hidastaa kummasti tämän touhun etenemistä.
Ja sitte niitä "itelle noloja" remppaamattomia kohtia koittaa vierailtaki piilotella...ja voi olla,ettei niitä oo ees muut huomannu ;).
Meillä on muuten tuo sama "pesumylly" vessan,joka on tosi pieni,nurkassa.Se oli milleistä kii,että saatiin pesutorni ja hyllykkö mahtumaan siihen pikkunurkkaan...ja mahtuihan se ;)!Pyykinkuivaus teline on pakko laittaa käytävälle,jos sitä tarvitaan ja se on niin tiellä ku olla voi :(.Onneks kohta tulee kesä ja pyykki kuivuu ihanasti auringossa :)!Mukavaa päivää Malla!

malla kirjoitti...

laura:mitäs mä nyt sitte tuohon sanoisin?:) ku on iso talo,tavaroille on enemmän tilaa,riippuu tietty paljonko sitä tavaraa on...ja onhan isommassa enemmän siivottavaa..mutta jos mä tarttisin tilaa ni ei se siivouksen määrä mua estäis laajentamasta:)mä en valitettavasti osais tai haluais aatella käytännöllisyyttä (tässäkään)asiassa:)
ja laura, mä oon ihan tavallinen kotiäippä!:)

maisa kirjoitti...

Hyvä Malla ,tää on elämätä tää...;)
Onhan niitä silmäinruokakuvia kiva kattella mmutta yleensä elämä on lapsperheessä,just aika menoa ja meinikiä..kun omat 4 oli nuoria tai teinejä ja sain vinkin et kun jokaisen huoneeseen laittaa pyykkikorin,laittavat heti pyykkinsä sinne..no 1 nejästä taisi ne sinne oppia laittaa,heh heh, no nyt ovat jo omillaan,ei tarvi mun miettiä,tosin kaipaan sitä AIKAA!!!!
snif.Elämän lyhyyttä ei voi kun ihmetellä...<3-moi taas-

Heli kirjoitti...

;) Jos jonkin kodarikisa järjestettäisiin, niin meidän kodari, tai pyykkihuone, voittaisi kirkkaasti.
Jokaisessa, tai ainakin melkein, huushollissa on jokin vähemmän sliipattu paikka. Kiitos, kun rohkenet kaiken huikean kauniin lisäksi näyttää myös arkielämää.