lauantai 25. syyskuuta 2010

kaupassa....

tänään on meiän seurustelun yheksästoista vuosipäivä.
yhteinen taival alotettiin samoissa sääolosuhteissa ku tänäänki
on vallinnu.siksi ehkä saje tuntuu jotenki romanttiselta?!

livistimme kaksin kahaville...söimme puolukkakinuskikakkua
lempikahavilassamme.sain myös valita jonkin korun..
ja mukaan lähti tuo suuriheleminen kaulakoru.
ensimmäinen seurustelupäivälahajani :)
------
kävimme myös ruokaostoksilla.
tarkkailin kanssa shoppaajiani,kun ostoskärrymme täyttyi
ruokatavaroista.saimme todella osaksemme huvittuneita  katseita:)


vähän sellaisia epäilevän näkösiäki katseita...mutta ymmärsin
kyllä hyvin...kaks paljasta ihimistä,suht nuorenki näkösiä vielä ja
kärryt pullollaan:))no joo...mutta siihen kiinnitin huomiota,että
miks kaikilla muilla oli niiiin vähän tavaraa??
toki tällä määrällä pärjätään nyt ti-ke asti,sit pitää hakea maitoa
ym..pientä. eli me käyään kaks kertaa viikossa kaupassa.noin.
tämä koko komeus makso vessapapereineen ja silikonimuffinssi-
vuokineen 270e. ja pikasesti laskettuna viikossa ruokaan uppoaa
meillä n.300e.

että silleen.nyt saunomaan ja sitte vähän herkuttelua :)

rentouttavaa lauantai-iltaa jokaiselle!
                     -malla-

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Täällä kans suurperheen äippä jonka ostoskärryn sisältö näyttää yhtä suurelta :D Hyvää viikonloppua! :D Ja Onnea seurustelupäivänne johdosta <3

Sokrutin kirjoitti...

Me käytiin kans torstaina kaupassa ja normi se 250e meni. Sillä pärjäilee viikon, ilman vaippoja jne.. mitä nyt tänään käytiin jo maitoa, hedelmiä ja leipää hakemassa ;) Meidän takana seisoi pappa joka iski leivän tiskiin ja totes että tällähän sitä pärjää :D
Monesti porukka katsoo kun käyn yksin kaupassa.

malla kirjoitti...

jeah! hyvä me :D

Rouva V kirjoitti...

Paljon onnea ja Runsaasti Siunausta! Rakkaus ei koskaan häviä. <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut!

Saman summan kulutin eilen kauppaan. Saan aina viikonloppuisin saman huomion kärryjä lykäten. Muutamat tututkin usein päivittelevät ruokamäärää mitä ostan. Jotta ette oo ainuita.

Mukavaa lauantai-iltaa sinne Honkasaloon!
-Annicca-

Mari kirjoitti...

Onnea!
Meidän 5 henkinen perhe kuluttaa hieman vähemmän ;)
Mukavaa viikonloppua!

Jonna kirjoitti...

Onnea teille <3 Ja rakkauden täyteisiä päiviä! Kyllä sitä ruokaa vain isossa perheessä menee..Ihana asia, että on lapsia :) Rentouttavaa iltaa!

Anonyymi kirjoitti...

paljon onnea seurustelupäivänne johdosta!! <3 kyllä mäkin varmaan kaupassa katsoisin vähän jos nuoren näköisellä parilla on hirrrveä ruokavuori ;) hih hih...
nyt on muuten ihan pakko kysyä.... miten säänöstelette ruuan/tai välipalat? siis että vaikka esim jugurtti, onko tyyliin yks jugurtti per nuppi/päivä, tai maximissaan kaks jugurttia päivässä jne.... kun tuntuu että meillä vaikka miten paljon ostaa jugurttia/banaania/omenaa jne... tuntuu että se hupenee ihan
hetkessä :) ei meillä mitään tiukkaa säänöstelyä ole, mutta toki yritän vähän säänöstellä ettei jatkuvasti niitä pelkästään syötäisi... mut silti ne vaan hupenee :) mehuakin ostan todella harvoin (lue, ainoastaan silloin kun tulee vieraita) kun meillä on näitä mehun lillittäjiä......

Anne kirjoitti...

Congrats <3

Hih, pyrin kuluttamaan saman verran koko kuukauden ruokaostoksiin ;-) Mutta meillä onkin vain 2 lasta ja asuvat puolet kuusta isällään, joten ei voi ihan verrata.

Minusta on riemastuttavaa "syynätä" vähän toisella silmäkulmalla mitä muut latovat hihnalle ostoskärryistään.

Titti kirjoitti...

Onnea kovasti teille!♥
Ja paljon paljon yhteisiä vuosia lisää! :)

Sannikka kirjoitti...

Meillä kauppareissujen kassimäärä on samanmoine, hintaluokka hieman isompi erikoisruokavalioiden takia. Mutta meillä ei käy kaks aikuista niitä tekemässä, vaan 2 aikuinen ja 4&1 vee tytöt. Ja jos käy niin kummallisesti että pääsisin yksin ni puolet unohtuu :D

Koru on kaunis =)

Hauskaa lauantai-iltaa!

Pieni Lintu kirjoitti...

Meidän kärryä tuijotellaan kans joskus kun kärryssä on maitopurkkeja enemmän ku laki sallii..heh..2-3 litraa menee päivässä joskus ja meitä on neljä. Sitä maitoa saa lapata kärryyn aika monta purkillista. Käydään pari kertaa viikossa kaupassa, joskus usemmin. Maidon takia pitää käydä joskus lähikaupassakin.

PikkuBertta kirjoitti...

Onnea ja monia armorikkaita vuosia lisää:)

Meilläkin äiti aina päivitteli,kun piti "selekä viäränä" kantaa kaupasta meille ruokaa(7lasta).Sellaista se suurperheen arki on.Ja syyvvähän sitä pittää,suurperheidenkin:)

Herkuttelu viikonloppua:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille molemmille!
Kaunis koru!!
Mua kans mietityttää tuo jugurtin syöminen, meillä kun on 2 murrosikäistä poikaa, niin jos en muista erikseen rajoittaa syöntiä, niin nehän syö sen 4 purkkia/pvä. Toki tuon ikäiset vetää sitä ruokaa ihan uskomattoman paljon muutenkin, pojat ainakin.
Mutta mikäs se äitiä miellyttäis enempi kuin se, että ruoka maistuu :)

Katja kirjoitti...

Melkoinen satsi ruokaa :) Vaan sitähän se on kun perhe on suuri. Neljänkin lapsen kanssa saa ihan hyvin kärryn täytettyä. Ja ainakin meillä se on yleensä kutakin yksi per naama :)

Hanna kirjoitti...

Meillä jo nelihenkisenä perheenä sutvaantuu viikossa kun yleensä perjantaina käyään kaupassa niin sellainen 100-200 euroa, hieman riippuen pittääkö vaippoja tai vessapapruja ostaa. ;) Me käyään aina noiden rasavillien kanssa. :D Ja maitoa pitää viikollakin hakea lisää lähikaupasta.
Tuossa on jo aikamoista ostoslistan mukaan menoa varmasti. :)

PIUZA kirjoitti...

Menin ihan sekasin, kun aloin lukemaan. Ajattelin, että kerrot ajasta 19 vuotta taaksepäin. Ennen kuin sytytti.;) Kaunis kaulakoru.
Eihän tuo kymmenhenkiselle perheelle paljon ole. Kerro sitten käyttökokemuksia silikonivuoista! Minulla on niistä nimittäin vain huonoa kokemusta. Ehkä olen ostanut ”hyvää” halvalla.:(

Mukavaa lauantai-iltaa! Niin ja onnea!

Paula

Valkoisen Tilan Hanna kirjoitti...

Kiitti Malla! Nii ja onnea! Hirveesti vuosia ja hirveesti ruokaa. Nyt alko mietityttää jääkaappinne koko..:) Ihanan erilaisia perheitä on maailma pullollaan! Jos ois valta, vaatisin teistä dokumenttiohjelman perjantai-illalle. Se olis ihanaa!

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Täällä kanssa vietellään seurustelun vuosipäivää, meillä vuosia on kasassa 7. Yhteinen ihana aamiainen ja köllöttelyä on sisältynyt meidän päivään.

Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ajan, ja nyt vasta rohkaistuin ekaa kertaa kommentoimaan.

Seuraan blogiasi päivittäin ja innolla odotan aina uutta kirjoitustasi. Kirjoittelet niin elämänmakuisista asioista ja kuvailet niin kauniita asioita , että blogiasi on ihana lukea.

Itse olen suunnitellut aloittavani blogin kirjoittamisen, jos nyt haaveemme kiikarissa olevasta vaaleanpunaisesta rintamamiestalosta toteutuu. Olen saanut sinulta paljon ihania vinkkeja mitä haluan omaan kotiini soveltaa. Muutenkin meillä elämässä paljon asioita meneillään, niin olisi ihana jakaa ajatuksia tämän kaiken keskellä. Ehkä siis pian minunkin maailmaani pääsee kurkistamaan:)

Innolla taas odotan uutta kirjoitustasi:)

Terveisin
nimimerkki
Vaaleanpunaisesta rintsikasta haaveileva ensi kesän morsian

Kamomilla kirjoitti...

Ymmärrän! Meillä vaan nuo kuormat vähenee, mutta lisääntynevät varmaan sitten kun lapsenlapsia alkaa tulemaan ;)
onnea juhlapäivän johdosta ja isot halit kaikille!

Hanna kirjoitti...

Kovasti onnea! Todella ihastuttavan korun sait lahjaksi. :)

Meillä on 4 henkinen perhe (haaveilen tosin 4 lapsesta) ja me söisimme noita määriä ainakin kaksi viikkoa... :)

Taina kirjoitti...

Samoin kuin Hanna, mäkin ensimmäisenä ihmettelemään teidän Narniatyylistä jääkaappia! Mikä salatakaovi siellä oikein on, mihin nää kaikki kätketään! Hurjaa tämmöselle maallikolle tuollaiset kauaskantoiset ruokaostokset, mä osaan ajatella päivän kerrallaan ja oon joka päivä ruoka-aikaan pulassa kun ei oo valmiiksi ostettuja värkkejä :)

malla kirjoitti...

vastailen tässä nyt teille näin yhteisesti.....kivoja kommentteja kiitos vaan:)

jääkaappia pitäs ehottomasti olla kaks! mielellään kaks smeggiä:)talaviaikaan hyödynnän tuota mmeiän kylymää kuistia.pakastimia on kaks,vaikken kauheesti pakastamista harrastakaan.
jäätelöä ja leipää ja marjoja löytyy aina.
tuo meiän suuri kuivatavarakaappi on ihan narniaa!!!!se on täynnä ku turusenpyssy,mutta niin vaan uppos kuulkaa kolome pussia tavaraa:)

säännöstelystä...ei tartte harrastaa,mutta jos ostaa esim.pussillisen makupaloja,niin kukaan ei kuule kieltoja,vaan ne jaetaan siinä paikassa...ei puhettakaan,että esim.toiset jäis seuraavaan päivään,joten niitä meillä on ollu aika harvoin,nyt kerholaiselle oon ostanu joskus evääks.hedelmätki katoaa aika nopeaan,ainaki omput ja mandariinit..muroista uppoaa lähinnä weetokset ja paketti menöö melekeen kerralla,joten niitäki ostetaan vaan joskus.
mehua juuaan sopivasti,sääntö on,että ruuan kans maitoa.vesiki kelepaa,pienilleki.

niin ja nyt oltiin kahestaan,mutta yleensä aina joku on mukana.
tosi tv oliski jännä juttu;)))

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille!Meillä tuli keväällä 23 vuotta yhdessäoloa.Marraskuussa tulee 18v.naimisissa.Sä olet oikea talosuihme,meillä menee viisi henkisellä perheellä suurinpiirtein saman verran rahaa.Ja teen kaiken itse eli valmisruokia ei syödä.tuo jugurtti homma on meilläkin,ett pojat pistelee naamaansa kaikki "irtopurkit"heti ja hyvin nuo menevät litran purkitkin.Mutt mä olen aina sanonut ,ett ruokaan menee mitä menee ja muusta nipistetään!Kirpakoita ja aurinkoisia syyspäiviä teille sinne Honkasaloon!T.Äippä Keski-Suomesta

malla kirjoitti...

joo Äippä! kyllä tuo summa voi vähän vaihellaki...juhulien aikaan ja niitähän riittää:))menöö varmasti aina enemmän rahaa.
täälläki paistaa nyt aurinko:)

Sini kirjoitti...

Tutulta näyttä tuo ostosten määrä, vielä ei ihan laatikolla kanneta maitoa, mut viel sekii on eessä. Huushollissa kun majailee 4 poikaa ja myö vanhemmat, ja kaikki kovia juomaan maitoa. Kyllä se seittemän kassia kertyy helposti yhellä kauppa reissulla. Ite teen kans mahollisimman paljon ite, siinä säästää pitkän pennin.. Nyt kun vauva talossa ni harmittaa kun joutuu sen maijot ostamaan kaupasta.
Mukavia syyspäiviä teille kaikille!!

Anonyymi kirjoitti...

Tutulta näyttää ostokset =) Ite 13 hengen perheestä ja omassa perheessä on nyt 7 henkeä.

Kaupassa käyvään kerta viikkoon ja yks kerta hajetaan maitoa ja hedelmiä+kasviksia lisää.

Ja ussein saa katseita ja toisaalta taas joku kehtaa ihan ääneen taivastella miten taas pittää jonottaa ko tuommonen lesta on tänne lähteny ostoksia tekkeen. Hymmyilen ylleensä oikeen leviästi mutta joskus on ollu pakko antaa kommenttia takasinkin.

Joskus käyvään koko sakilla ja sillon meillä on kahet isot autokärryt joissa molemmissa kaksi kuskia ja isoin (6v) viipottaa pikkukärryjen kera. Jääkaappeja sais olla kaks, tai ainakin ee semmonen missä on jääkaappi ja viileäkaappi. Nyt on pakastinkaappi alhaalla ja se harmittaa vähän.

Tanja