keskiviikko 12. toukokuuta 2010

hei me leivotaan!:)

tänään honkasalossa tuoksuu tonnikalapitsa huvikummun tyyliin!

   
alunperin pohoja on ollu kinkkupiirakanpohoja-ohoje mutta vuosien kuluessa
siitä on vääntyny herkullinen ja nopeatekoinen tonnikalapitsa meiningillä sekoitajaherkuttele!
    
     

eli:
ota kulho ja mittaa sinne:

3dl haaleaa vettä
2dl nalle-neljänviljanhiutaleita
3dl vehenäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
50g sulatettua voita

sekoita aineet vaan keskenään sekaisin ja levitä vellimäinen taikina puulastalla pellille.
sitte täytteet:



tarkasti tässä järjestyksessä:)

3/4 prk tomaattivalakosipulimurskaa
2-3prk tonnikalaa
n.3dl juustoraastetta
päälle ananaksia omanmaun mukaan

sitte vaan uuniin 225astetta ja n.15min.




päälle kuuluu ehottomasti ripotella tuota meiran vihireää yrttimixiä!

kantsii kokeilla.tämä toimii myös kinkun kans,jos tonnikala ei maistu.

herkutellen malla:)

18 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

näyttäpäs herkulliselta :) nämä sun ohjeet on aina niin helppoja että on vain pakko kokeilla! kiitos niistä :D

Eva-Liisa kirjoitti...

Herkullinen tuoksu on vallannut Huvikummun ja blogikin on ihan huvikummun tyyliin. pääkuvana ihan itse Peppi, hienoa!

Kiitos ohjeesta. Mukava murre sinulla.

Elisa LPP kirjoitti...

Kiitos!

Tätä teen jo ihan pian :)

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Herrkullista :P Meillä laitetaan kans ihan aina tuota tomaattimurskaa pizzaan, tai sitten sitä yrttimaustettua. Pitääpä kokeilla tätä pohjaa joskus, vaikuttaa tosi näppärältä!

Lettu kirjoitti...

Ja taas sielä on leivottu, että ehkä tääläki on pakko! ;) En tee pitsaa, mutta muffinssit on vieläki kokkeilematta. En oo muistaakseni koskaan teheny muffinsseja, mutta jokukerta on pakko koittaa ku teillä on aina nii ihanan näkösiä. :)

Rantakallion rouva kirjoitti...

Hei,

ehdoton suosikkini oli tuo "täytteet tarkasti tässä järjestyksessä";) Tätä on pakko kokeilla, kiitos namista ohjeesta!

Tarja S kirjoitti...

Mulla on vastaava ohje nimellä "kalastaja-Eemelin piirakka", siihen tulee ananaksen sijaan keitettyä kananmunaa. Namia sitenkin:D

Maaka kirjoitti...

Hyvin samalla ohjeella mäkin oon lähes poikkeuksetta tehnyt pitsanpohjat aina meillä, paitsi että 4dl niin vehnäjauhoja, kaurahiutaleita ja nestettä. Voin sijaan 3rkl öljyä. Helppo tehdä ku ei tarvi venytellä eikä kaulita :)

Hanna kirjoitti...

Herkullista, helppoja ohjeita aina kaipailenkin! :))

Krisse kirjoitti...

Minulla on tuo sama ohje nimellä Kalastaja-Eemelin piirakka.
usein sitä tehdään kun on niin nopsa ja erinomaisen makuinen..

Mukavaa loppuviikkoa Villa Honkasaloon.
-Krisse-

Hanna kirjoitti...

Pitää kokeilla tuot piirakkaa nam:)

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kiitti ohjeesta.Täytyy kokeilla.

Mirka kirjoitti...

Täytyypäs ottaa tää ohoje ylähä ja kokeella :)

Eve kirjoitti...

Tämä ohje tulee kyllä kokeiluun ihan lähipäivinä, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Nam!tein juuri tuota pizzaa ja lapsetkin tykästyi kovasti.Täytyy sanoa että erittäin hyvää.Viimeksi kokeilin ohjeellasi pätkis muffinsseja ja nekin oli tosi herkullisia!T:äippä

malla kirjoitti...

kiva kuulla äippä!!:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Oli tosi hyvää! :)

-Ansku

Johanna kirjoitti...

Kiitos ohjeesta Malla! Nälkäisenä tultiin juuri töistä/hoidosta ja muistin tämän ohjeen. Nyt vain keittiöön kokeilemaan --> :)