torstai 20. syyskuuta 2012

Hurrrrja idea!


Syyspäivien iloksi pistetään pystyyn kisa!

Suunnittele HonkasalonHuvikumpuun jokin Hurrrrjan hauska,
rosoisen romanttinen tai muuten vaan
hullunhuima Sisustuselementti.
Se voi olla pieni tai suuri juttu.
Ehkä jokin sellainen idea minkä oot aina halunnu
toteuttaa tai kokeilla muttet vaan oo saanu aikaseks.


Lähetä nyt ideasi meille.
Paras idea,minkä toteutamme saa palakinnon!
ja jos oikeen on hyviä vinkkejä liikkeellä,toteutamme toki enemmänkin kuin yhen.

Nyt vaan ideoita kehiin...hullutellaan yhessä!:)
Aikaa ideoille on nyt aluksi lauantaihin.

-malla-

43 kommenttia:

Pepe kirjoitti...

Trukkilavasta/lavoista tehty sohvapöytä, jossa on pyörät alla ja maalattu valkoiseksi tai pastellisävyiseksi :) Trukkilavoista tehty patio on meillä harkinnassa ensi keväänä :) Kierrätys kunniaan :)

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Olohuoneen ison kaapiston päätyyn (sohvan taakse) oikea koivu tai mänty-runko. Siis katosta lattiaan / palkki /tolppa. Kuitenkin niin, että se olisi siirrettävissä tarpeen mukaan.
Siihen voisi sitten halutessaan kiinnittää sen kauden sisustushärpäkettä, viiriä, kukkia, joulukoristeita yms.

Kirsi kirjoitti...

Eihän se oo huvikumpu eikä mikään jos ei ole koko perheen käytössä olevaa liukumäkeä! Joko yläkerrasta alakertaan sisällä tai sitte ikkunasta ulos!!

malla kirjoitti...

Ai vitsi!Koivurunkoseinä olis tosi siisti!!!
Ja liukkari olis ihana!
Trukkilavoista meillon lastenhuoneessa tulossa yks rakennelma,kun vaan saan sen viimeisteltyä:)

Satu kirjoitti...

Romantiikan puolelle taitaa mennä tämä ajatus.

Itse olen haaveillut piiitkään olohuoneen verhoista, ohuen ohutta voileeta, 8-10 verhoa. Itse haaveilen kirkkaista intialaisista väreistä rinnatusten, keltainen, oranssi, turkoosi, pinkki, jne. mutta Honkasaloon ajattelisin vaaleanpunaisia ja valkeita verhoja, ja tietysti se yksi vaaleansininen sinne sekaan, hiukan kuin rikkomaan kokonaisuutta, huutamaan huomiota, ettei täällä nyt vain tyttöjä asusta :D

Unknown kirjoitti...

Teepä Malla pienestä kaapelikelasta sohvapöytä, maalaat valkoiseksi tai hempukan vaaleanpunaiseksi. Pyörät alle ja siinä välissä vois sit säilyttää kaikkia ihania sisustuskirjoja =)
Tai isompi kaapelikela tuunautuisi hienosti ulos pihapöydäksi.

GardenianKati kirjoitti...

Teille sopisi yksi betoninen seinä tai jotain vastavaa rosoista materiaalia pinnaltaan (vaikka laastia). Siihen betoniin maalaisin valkoisia tai vaaleanpunaisia raitoja (tai molempia) maalarinteippiä apua käyttäen. Äidillä oli sellainen ja oli aivan upea. Raidat voi tehdä sienellä töpöttäen, niin jälki on pehmeämpi ja rosoisempi, mutta reunat suorat ja terävät.

AVON konsultti Sari Lahti kirjoitti...

Pitsikuvioinen muistitaulu vanhoihin taulukehyksiin. Pitsikuvio pitsiliinan avulla sprayaten ja tietysti pastellisävyin kokonaisuuden toteutus.=)

Vekarus kirjoitti...

Ihanat sukset!

Pepi kirjoitti...

Valko/pinkki, valko/vaaleansininen tai valko/turkoosi ruudutus laittiaan, nimenomaan sun keittiöösi voisi olla aika hauska...eli se perinteinen mustavalkoinen, mutta teidän väreillä!

Anja kirjoitti...

Rosoista hmmmm, siispä heinäseipäistä tehty puoli paneeli seinä..siis seipäät halki ja ne kärjet ylöspäin..voisit laittaa ne seipäät eri tasoon...ettei siitä tule liian suora..ja tietenkään niitä harmaita seipäitä ei saa maalata no juu jos haluaa mutta itte pitäisin harmaana ja sopii vaaleanpunaisen kanssa..

Rosoista tulee.. rukin pyörästä kynttelikkö tai kattilakoukku härpäke tai ihan sähköistetty valaisin..rosoisuutta lisää ruosteiset ketjut siinä..

Onko teillä traktorin istuimia niistä voipi tehdä saarekkeelle muutaman istuimen..

Ulos saa rosoa ja ajanpatinaa kun sivelet piimää käsittelemättömän saviruukun pintaan niin kohta tulee ajanpatinaa..ja ehkä sammalta..

heinäseipäistä voipi tehdä myös verhotankoja mm..yksi idea olisi myös sängyn yläpuolelle heinäseiväs roikkumaan ketjuilla ja sit ripusta niihin vaikka somat pitsiverhot..romantiikkaa makuuhuoneeseen..

vanhoista airoista tulee ihania juttuja ulos ja sisään..oven pieleen ja siinä leveämmässä kohtaa lukisi et tervetuloa tai jotain..
leipälapioista saa aiheita vaikka mihin ihanaan..tekstillä tai liitutaulumaalia niihin siis vain mielikuvitus on rajana..

Vanhoihin kenkiin istutettuja kukkia vaikka nyt syyskukkia..

vanhan pyörän renkaasta kello seinälle ostat vaan sen kellojutun siihen tai heilurikello..jutskan ja siihen vopi ostaa/tehä numeroita..siis kumit tietty pois siitä et se pelkkä vanne ja jos ei ole ruosteista niin oli joku aine millä sen saa nopeasti ruostumaan mut en muista mikä se aine oli..

olohuoneen pöydäksi käy muutens kärrynpyörä mutta siihen tarttis joku vahva lasi olla päällä..ja jalka kehittää..

Muistilapuille,korteille ja tärkeille viesteille vanhasta ikkunapokasta kehys ja sit kanaverkkoa taakse..ja sit pyykkipojilla kiinni..ja rosoista ketjua..mukaan :)

No juu tässähän näitä enempää en keksi nyt..

Ihana tehtävä tälläinen pistää omatkin aivonystyrät liikkeelle.. :)



malla kirjoitti...

Hei mahtavia vinkkejä!!tuo piimäjuttuki oli mulle uus!:)
Heinäseipäitä rakastan ja se onki kumma juttu ettei niitä oo vielä honkasalossa nähty! Edellisessä kodissa niillä oli vuorattu mm.eteinen!:)
Moon nyt ihan liekeissä!:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tämä on nyt ihan tällänen pikkuinen juttu, mutta tälläiseen vanhasta haravasta tehtyyn viinilasitelineeseen törmäsin netissä joku aika sitten ja idea on niin mahtava ja ihana - toteuttaisin sen heti jos saisin käsiini tuollaisen vanhan koukeroisen kauniin haravan pään:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=446648475365671&set=a.266614956702358.67193.194983647198823&type=1&theater

mintsu kirjoitti...

lasten huoneen tai johonki lattiaan maalattu ruutuhyppely ruudut ja pastellin värillä tietenki ja joillain ihanan romanttisella wontilla numerot

Heidi - omankodinonnea kirjoitti...

Kylpyhuoneesta sellainen vanha ranskalainen tyyli. Seinälle muutama ns.katulyhty ja kattoon roikkumaan pieniä valaisimia, ns,katulyhty tai öljylyhtytyylisiä tai ihan vaan pyöreitä. Eiffelin torni suuri tarrakuva seinälle yms. Seinälle suuri kaunis koukeroinen metallipeili, sen alle komuutin päälle sitten vati ja kannu jne:)

Anonyymi kirjoitti...

Lastenhuoneeseen pallomeri. Meillä tehty vaatehuoneeseen ja vaneri oven eteen. Suosittu on. Palloja voi hyvällä tuurilla saada jostain esim. hotelleista kun uusivat niitä. Hyvä pesu ja välillä talvella pakkaseen pihalle niin pysyy puhtaana. Siihen vaikka se liukumäkikin.

kustaava

Ansku kirjoitti...

1. KATTOON olkkariin hirrrrween ihana ja leveä tähtitaivas led-valoilla? valonauhoista vois roikkua dimangeja ja vaal.pun rusetteja.Sopis ihanasti luomaan joulunodotusfiilistä huvikumpuunne <3
Ennen aattoa sinne tulis vaan lisää joulunvärejä vaikka niillä sun punavalakosilla karamellikepeillä :)

2. LYHTYkylä johonkin pimiään nurkkaan tunnelmanluojaksi.Ripustelet pastellinsävysiä erikokosia lyhtyjä PALJON eri korkeuksiin, ois niin sopiva juttu teijän kummussa <3 Iltasella ei muuta valoa kaipaiskaan.

Suvi kirjoitti...

Meillä on tavoitteena tehdä meidän vanhasta ikkunapokasta seinälle vitriini. Ikkunasta tulisi ovi siihen ja ehkä se olisi hienompi vaakatasossa kuin pystyssä. Tyylivarkaista sen idean sain, siellä oli laitettu vitriiniin vanhoja nalleja :)

Saara kirjoitti...

Teeppä tämmönenn!
http://kultainenlintu.blogspot.fi/2012/09/narupullo.html

Pieni juttu, mutta kiva sisustusesine!(:

PikkuBertta kirjoitti...

vauh,mitä ideoita olet saanut...mie menin ihan ideattomaks...hih,hih,:)

Anja kirjoitti...

Lisää tulee minulla oli aikoinaan lehmänkelloja roikkumassa sisällä...ja sit sellasia pienempiä kulkusia oli monta yhessä narussa mutta ne ei ollu mitään joulukulkusia siis pieniä..vaan aikas isoja..
Erosin noin 15v sitten, niin en muistanut kun minulla oli vain yksi päivä aikaa kerätä minun tavarat niin ex-miehen luota..asuttiin maalla ja siellä oli hirmu iso lato niin ne lehmänkellot ja paljon muuta jäi sinne... en silloin muistanut ja nyt en enää saa hakea niitä pois :(

Vanhasta veneestä on tehty myös näyttäviä juttuja pihalle..esim istutettu kukkia..ja sit keskelle tehty istuinpenkit..olen nähnyt sellaisen padasjoella sukulaisten pihassa oli älyttömän hieno..se vene pitää vaan tukea sivuista ettei keikahda :)

Tuun takasin jos tulee jotain mieleen :)

Anja kirjoitti...

Anteeksi kun en muistanut laittaa tätä mm, puu tynnyristä on tehty hienoja kaappeja :)
Eli tynnyrin eeteen tehdään oviaukko ja säästetään ne leikatut osat ja niistä tulee ovet..sinne voipi rakentaa muutaman hyllyn..ja voisin sanoa et on persoonallinen kaappi ja sit jalat tietty sinne tynnyrin alle..veljeni teki sillitynnyristä tämmöisen mutta arvaa haisiko se tynnyri pahalle vaikka se oli moneen kertaan pesty, et täytyis olla joku muunlainen tynnyri..
Myös pieniä palleja on tehty tynnyreistä ei tartte sahata kun laittaa vaan istuinpehmusteen kanteen ja maalaa mieleisekseen olen nähnyt tälläisia yhdessä takkahuoneessa..esim punaisella sametilla oli päällystetty se istuin osa..oli upea...

Pinnasängystä tulee helposti pieni kiva puusohva...etu reuna pois ja vahvistusta pohjaan, sitten ompelee ihanat päälliset ja tyynyjä niin sopii vaikka lastenhuoneeseen tai johonkin pieneen tilaan..tämän olisin toteuttanut mutta mies ei suostunut mutta toteutan kyllä joskus kun kirpparit on pullollaan vanhoja pinnasänkyjä ja myyvät ihan kympillä niitä..mie toteuttaisin montakin ideaa mutta meidän tilat on hirmu pienet ja se asettaa rajat myös sisustamiseen ja ideointiin..

Nyt lupaan etten enempää ideoi kyllästyt kohta kun innostuin aikas tavalla tästä sinun ideahaustasi.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi isoa vanhaa ikkunanpokaa(tai 1 jossa useampi ruutu), niihin sitten mustavalkoisena perheen valokuvia!:)
Yksi kiva ois myös trukkilavoista tehty sängynpääty,esim.valkoiseksi maalattuna!
Tytti

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi...ideaoita en mitään keksi, mutta nuo pinkit sukset....IHANAT...:)

St.Brigitten kirjoitti...

Mullakin tuli mieleen toi pallomeri ekana, mutta jollain myrkyttömillä maaleilla tms. maalaisit ne pallot tietty pastilliväreillä:) olis melekonen vaahtokarkkikylpy=)

Anonyymi kirjoitti...

Wau miten paljon ideoita, ajattelin kyllä. että teillä on toteutettu vaikka mitä ihania ideoita kaiken aikaa.Sitten muistin sen teidän ankean pesuhuone-sauna jutun, joka oli kilpailussakin.Mitäpä jos siitä pesuhuoneesta tekisitte ihan unelman,teidän värisen vaaleanpunaiset seinät ja vaaleansininen lattia ja katto, kattoon tähtitaivas, söpöt tarratekstit seinälle ihanat pastillit pyyhkeet ja niille kauniit nupit, vaikka numeroilla, kaikille omat. Tepa Seinäjoelta

PikkuBertta kirjoitti...

Hei,mulle tuli yks idea mieleen noista suksista....jos saisit PAAALJON vanhoja suksija,niin niistä sahaisit kärjet pois ja pistäsit sukset pohjapuoli ulospäin seinälle...siis tekisit oikein suksenpohjaseinän...ne suksien urat jäis siis näkyviin...miun isä teki meidän naapuriin sellaisen seinän ja voi että, sitä ihanaa tervan tuoksua,mikä vanhoista suksista tuli....:)

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään Honkasalosta just tollasena,teidän luomana.<3

Jutta kirjoitti...

Katosta roikkuva valkea puulaiva/vene, jossa kaikki perheenjäsenet pupunukkeina. Vuoden aikojen mukaan se koristetaan erilailla. Vene voisi olla talon rappusten kohdalla jolloin pienetkin voisivat kurkkia sisään.

Jutta kirjoitti...

Vene siis tietty PIENOISMALLIkokoa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ideoita olet saanut. Omat haaveet alkavat täyttää pään, ei puutu kuin tykötarpeet. Mä en tajua mistä voisi kysellä käytöstä poistettuja esim. heinäseipäitä tai mistä saisi "puuveneen" tai .... Joo ei ne tänne kaupunkiin taida eksyä :/
Malla sun koti on just hyvä noin, mutta mielelläni seurailen mitä uutta keksit...
Terkkuin taas Kira

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Inno-ohjelmassa se sisustussuunnittelija marko sisusti oman asuntonsa ja teki sänkynsä päälle sirkustelttamaisten katon ja 3 seinää.Kuinka ihana olisikaan semmoinen pinkki polkkadot-kankainen katto teidän olohuoneen katoksi ja nurkkiin kangasryöpyt "tukipilareiksi".
-Outi

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Köökiin laittasin katosta vanhoilla kettingeillä heinäseipään poikittain roikkumaan ja siihen sitte koukut, joihin voi ripustella vaikka kattiloita, kapustoita tai vaikka kaikille piiperoille omat mukit. Ja heinäseipäitähän voi olla vaikka kahdet ja eri tasossa. Ja joulunaikaan kaikkea ihanuutta roikkumaan. -Paula-

Tuija kirjoitti...

Jämsässä on Maapaikka -niminen aarreaitta, jossa on myynnissä kaikenlaista "romua". Sieltä saa myös ihan tavallisista tuuletusikkunoista ja muista jätemateriaaleista (vanhoja kattotiiliä kattona) tehdyn minikasvihuoneen, jota voi talvella käyttää isona ulkolyhtynä.
Mulla on ikkunat jo valmiina ja talven mittaa idean aion toteuttaa. On varmasti ihana lumisella pihalla... Kuva löytyy Maapaikan sivuilta.

Henskula kirjoitti...

Maalatkaa joku seinä valkoiseksi...sitten jokainen asukas piirtää lempivärillään oman kuvansa siihen. Lisäksi nimikirjoitus ja vuosiluku.

Se kannattaa kuvata valmiina...joskus jos ei enää sitä jaksa katsella, sen voi maalata ja vaikka tehdä uusiksi =)

Anonyymi kirjoitti...

Vaikutatte niin lämpimältä ja tiiviiltä perheeltä, että teidän pitäisi ehdottomasti tehdä koko perheen voimin oikein messevä taideteos!

Itse tekisin kehyksiä sopivasta rimasta, esim. 15x15cm, ja suunnittelisin tietokoneella kuvia, tekstejä, mietelauseita, tärkeitä päivämääriä yms., jotka printattaisiin kankaalle. Nämähän voi tilata valmiina canvas-tauluina, mutta ehkä alusta asti itsetekeminen on enemmän teidän juttu;) Nämä taulut sitten sommitellaan ihanaksi kokonaisuudeksi, kaikkien panos ja ideat yhdessä suurena kokonaisuutena, esim 6 palaa x 8 palaa (oikea jättitaideteos!) muistuttamaan niistä oikeasti tärkeistä asioista:)

Kiitos ihanasta blogista! / Nanne

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ideoita kommenttiloota pullollaan!:D

Teille passais olokkarin nurkkaan kattoon vaakatasossa ripustettu
iso riippakoivun oksa joka vaikka spraymaalilla valkeaksi huurrutettu.
Siihen sitten pikku lyhtyjä eri tasoon roikkumaan tahikka pienet sisustusvalot.
Ite oon haaveillu tekeväni vanhasta ulko-ovesta kaappia,ei kovin syvää.
Sen vois tehä seinään koteloimalla...ja sivuille ihanat katulyhdyt..
Nyt on vasta se ovi sisällä.:D

Idearikasta syksyä ihanalle perheellenne!
-Mariska-

Anonyymi kirjoitti...

Kaivat kaapista erilaisia valkoisia pitsiliinoja (tai sitten värjäät hempeän vaaleanpunaiseksi).

Puhkut ison, pyöreän ilmapallon (tai vanhan jumppapallon) täyteen ja alat liisterillä kiinnittämään pitsiliinoja pallon pintaan.

Kuivumisen jälkeen puhkaiset pallon ja laitat miehesi asentamaan pitsiliinamaailman sisälle valon.

On niiiiiin sairaan kaunista... ja se ajatus jos esim. mummo tai joku muu on niitä liinoja virkannut, että... <3

-siilihiili-

Anne S. kirjoitti...

Tehää lumiukko! Mitenhän sen toteuttas... no varmaan keksisit ;)

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Teinipoikien huoneissa on telkkarissa nähty puolikkaita "seinän läpi tulleita" autoja, mutta miltäköhän sellainen näyttäisi vaaleanpunaisena ja tyylikkäänä versiona...

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisi tarvetta valiseinalle niin yhdessa saksalaisessa sisustus ohjelmassa tehtiin ihana seina raaoista koivu laudoista.
Koivulautaa, Puun levyista ja vielä sellaista jossa on reunoilla vielä kuorta. Ne kiinnitettiin katosta ja lattiasta niin kiinni että ne saatiin kaannettya tarvittaessa nakoesteeksi ( vieri vierekkain)Tai Sitten niin Etta Niista naki vaan sen Ohuen sivun ja siis sen"seinän lapi". Samoin teki Jenkki ohjelmassa sisustaja uimaaltaalle nakosuojan vanhoista hurrikaanissa irroneista ovista joita myyntiin eteenpain ja rahaa kaytettiin Uhrien auttamiseen! Hieno idea auttaa ja vielä julkaista suositussa ohjelmassa!! Tekisin mokille suomeen heti samanlaisen koivuseinan Jos Osaisin! Ihana blogi! Kiitos kun jaksat!!!! Syys terveiset sveitsista ;) ulkosuomalainen

malla kirjoitti...

kiitos!! <3

Minna kirjoitti...

Venesänky lapselle. Ois kiva maalata pieni puuvene, ja ommella siihen ihanat lakanat, ja siellä ois sitten lapsen sänky. Paljon tyynyjä, valkoista, sinistä...